Kvalitné ekologické mäsové výrobky nie je možné produkovať bez najkvalitnejšieho vybavenia a zariadenia mäsovýroby.
Kompletná moderná technológia - žeriavové dráhy, chladiace boxy na zverinu v koži, rozrábka, zariadenie na výrobu výrobkov, udiareň, sušiareň, chladiarenske boxy hotových výrobkov, box na šokové mrazenie mäsa, vákuové balenie a expedícia boli plne zosúladené s normami EU.
Charakteristika nami produkovaného mäsa:
Hovädzina -
Hovädzie patrí k najhodnotnejším druhom mäsa predovšetkým kvôli plnohodnotným bielkovinám.
Hovädzie je pre človeka aj významným zdrojom železa, predovšetkým preto, že ľudské telo ho dokáže najlepšie využiť. Železo zo zeleniny, strukovín, mliečnych výrobkov a vajec organizmus príma oveľa horšie.
Okrem železa obsahuje i veľa zinku, selénu, kyseliny listovej a vitamínu B12. Je tiež prirodzeným zdrojom CLA (konjugovaná kyselina linolová, ktorá napomáha k vytvoreniu optimálnej rovnováhy medzi svalovou a tukovou hmotou v ľudskom tele). Práve mäso z chovov využívajúcich pohyb svojich stád po pastvinách je na CLA najbohatší
Vitamín B12 ma v organizme človeka mnoho funkcií, ale predovšetkým tieto:
- Pôsobí anabolicky ako rastový faktor u detí.
- Priaznivo ovplyvňuje tvorbu červených krviniek i ostatných krvných elementov.
- Podieľa sa na syntéze i odbúravaní aminokyselín.
- Priaznivo pôsobí na tvorbu nukleových kyselín.
- Pôsobí antitoxicky proti thyroxinu a zasahuje do transmethylačných pochodov.
- Významne zasahuje do metabolizmu dusíka.
Mäso plemena Limousine je omnoho chudšie ako z iných plemien. Chudé mäso (biftek, rostbíf) nemá viac než štyri percentá tuku. Nie je sa teda treba obávať zvýšenej hladiny cholesterolu. Naopak, štúdie preukázali, že mäso niektorých mäsových plemien má dokonca nižší obsah cholesterolu, než mäso hydinové.
Mäso plemena Limousine má krásnu farbu s jemným mramorovanim, čo zlepšuje jeho vôňu a chuť.
Mimoriadnu pozornosť venujeme správnemu zreniu hovädzieho mäsa. Po porážke mäso dozrieva v poloviciach pri vlhkosti 70% a teplote do 2 °C minimálne 14 dní